Tradycyjne spaghetti bolognese.

Tradycyjne spaghetti bolognese.

Spaghetti to tradycyjne włoskie danie. Poniżej kilka propozycji na spaghetti przepis.
Składniki: 3 ząbki czosnku, 2 cebule, 2 marchewki, 500g mięsa mielonego, pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy, 200ml wina czerwonego, woda, mozzarella, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, przyprawy (sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, tymianek), makaron
Przygotowanie spaghetti bolognese przepis: warzywa kroimy, podsmażamy cebule z czosnkiem, dodajemy marchew, smażymy, dodajemy mięso mielone, podsmażamy. Dodajemy wodę, pomidory w puszce i przyprawy, mieszamy, dodajemy wino, następnie czekamy aż alkohol wyparuje, dodajemy wodę, redukujemy, dodajemy koncentrat. Gotujemy do uzyskania jednolitego, gęstego sosu. Po ugotowaniu makaronu, nakładamy sos i posypujemy startym serem mozzarella.
Potrawę można zrobić z innym mięsem, dobre jest także spaghetti z tuńczykiem a także spaghetti z kurczakiem. Spaghetti kalorie: 200 kcal w 100g.
Smacznego.

 

 

Powiązane słowa kluczowe:

spaghetti bolognese przepis
spaghetti przepis
spaghetti z tuńczykiem
spaghetti z kurczakiem
spaghetti kalorie